One Direction

*NERDY ME!
hi, i LOVE One Direction. ESPECIALLY Niall Horan :* 15 years old. pmr candidates. :) u didnt need to follow my blog. :) but, follow my twittarrhhh! ;D
-TWITTER
-HOME!!

I really wonder how you feel on these nights so alone

Template by Elle @ satellit-e.bs.com
Banners: reviviscent
Others: (1 | 2)


“EYZZAH MARIA”
March 2010 November 2010 December 2010 January 2011 February 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 May 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 August 2013

New York :)
Thursday, January 17, 2013 || 1:07 AM

semua orang tahu times square an?

Tumblr_mgqa4oerut1qdeuyro1_500_large

semua org tahu en tempat apa yg ada banyak cab kuning tu....... NEW YORK CITY!


ehhh! terjumpa pulak gambar ni. heheh 
we Love u

in shaa Allah,
aku akn pergi sini.


xoxo

----------------------------------->>

bila fikir balik, banyak tempat yg aku nk pergi.
aku ni suka travel ek? 
tapi aku taknk jadi bag packer.
ngeh ngeh :3 

Its About RM100
|| 12:57 AM

bismillah..
hi, selepas post entry pasal nombor dalam 5 saat tadi, nak cakap pulak pasal duit. NO MONEY NO TALK. so, I HAVE MONEY, I CAN TALK. 

actually, hundred tu belom pon dapat. dah dapat nanti, aku nk bayar yuran sekolah, dalam 40 lebih. ada baki 60 lebih, aku nk beli barang2 yg perlu dibeli. then, kalau dah tinggal dalam 50 atau 40 lebih, aku nak beli baju!!! Oh My God.

Online Shopping! first time ok. tapi belom beli lagi. baru dalam perancangan. masih dalam memilih pakaian. memandangkan sekarang trend trible, aku jumpa satu baju ni. ok, murah. RM 23 je ok! lagi satu bukan trible, tapi cantik. 

aku sedang mengumpul baju lengan panjang. hehe tak banyak baju lengan panjang, yang ada pon, dah pendek. nanti pakai nampak bontot. lol baik tak payah. nak beli cardigan pulak, nak kene keluar pegi cotton on pulak. malas lah. jusco jauh lagipon, so, decide beli je baju berlengan panjang yang cantik!!! hihi 

;D

Numbers are ...
|| 12:51 AM

bismillah..
hai. :)

this post will be...... i dont know. :| 

according to the title... it was very embarrassing!
yesterday punya cerita lah kan. cakap pasal numbers ni termasuklah mathematics kan? arghhh! how? aku nak ambek pmr tahun ni. math pon belom lepas. cikgu panggil buat math kat depan. then, dengan senang hatinya aku buat lah. tapiiiii T_T salah. 

sekarang tengah masuk lines and angles. eeee! fine. cikgu tu ajar memang nampak senang. but. its very susah! erghhh aku rasa aku kene turun darjah satu balik. T_T so sad! 

T_____T bye


Angan-angan atau cita-cita?
Sunday, January 13, 2013 || 5:04 AM

bismillah..
haaaarapan.. harapan menjadi layuuuu... lalallala~

of course semua org ada cita2 kan? gila lah siapa takde.. cita2 aku? aku nk jadi fashion designer. well.. doakan berjaya ok? amin. actually, mak aku seorang tukang jahit. turun pulak talent menjahit dia kat aku, family aku yg lain, boleh menjahit, tapi diorang tak pernah lagi potong kain jahit baju, pufftttt! jadik baju. aku je pernah. *keningkening

well, dah dua baju yang jadik. bukan baju kurung lah. cuma tank top. senang nk buat. potong2 jahit2 dah siap. first try pakai kain lembik ok... kau pikir senang nk potong? berhempas pulas aku. last, jadik jugak, tapi tak boleh pakai lah. burok! 

second try, jadik jugak. tak burok sangat macam yg first try. tapi, still mama cakap tak sesuai bawak pergi jalan2. ok, tak kisah. aku nk pakai buat tidur. duduk rumah, aku pakai baju tu. xD hahaha do i care org nk cakap ape. hahahah.

then, mulalah, bapak aku cite macam2. aku tak pandai belajar tapi boleh jahit, bapak aku nak hantar aku azizah kalau result pmr tak banyak a. haaaa apa boleh aku buat??

what should i do? 
Oh my god.
Ya Allah, bantulah aku. 

aku belum buat keputusan lagi. :|

Tak Puas Hati
Friday, January 11, 2013 || 10:03 PM

bismillah..
aku sebenarnya tak pernah nak puas hati dengan blog sendiri, walaupun dah nampak cantik, tapi, mesti adaaa je yang tak kene. edit sana sini. nanti jadi pelik. grr. time online je, mesti carik blogskin baru, kalau dah jumpa yang cantik, mesti ada je yang tak kena. kenapa eh? tapi bukan itu yang aku nk ceritakan. lol

xx

aku sakit hati dengan kakak aku sendiri, kadang2 fikir kenapa aku ada kakak macam ni? why? erghh memang. memang dia kakak kandung aku, mak aku ngandungkan dia dulu, baru aku. memang aku patut dan perlu respect dia. sebagai kakak, kawan, pemimpin, dan sebagainya.

tapi kalau dah sakit hati memang terfikir nak putus hubungan lah kan? lol entah apa2. 

sabar.

sabar tu penting. Allah suruh sabar, nanti Dia bagi ganjaran. :) SABAR.

okay, family aku dah plan nak jalan2 pegi kedah, just for one reason, nak jumpa family abah dekat sana. since Wan meninggal lagi dah plan trip ni. tapi tunggu abah dapat cuti.
then, dila boleh cakap yang dia tak nak ikut pergi sama. lepastu, dia cakap uyu pon tak ikot. 

why?
uhuk uhuk. :'(

just for one reason jugak, dia cakap, dia tak nak kawan aku. LOL please be matured Dila. you're a big girl
ok, memang ada konflik sikit bila cerita pasal transport nak ke sana, aku dila mama uyu memang nak naik train. tapi abah nak naik kereta. banyak disadvantage naik kereta tu. salah satunya penat. johor nak ke kedah, jauhhh wooooo.  abah tu bukan boleh penat. penat sikit, meradang! grr

then, sampai sekarang tak tahu nk naik apa. haha

back to dila, die cakap tak nk ikut mula2 sebab abah ajak naik kereta. then, die cakap dia tak kawan aku. hahah lol

diela tu memang, sensitif. negative thinking all the time. :\
i tell you why diela turn in such a mess.
- sebab aku tak bagi die online dari semalam.

ha! thats it. time kau online, kau fikir aku tak sakit hati? sekarang aku online kau sakit hati kan?
sampai kau tolak2 screen laptop ni masa aku online. time kau online tengok kpop, aku tak de buat apa2 pon. kau takde ke fikir benda tu semua?

yeah, memang aku ada buat wish list, aku tulis kat situ, 'online no more' so what? aku nk online time sabtu ahad je pon! arghhhhhh

SABAR bibi

come on la diela, kau dah besar. kau bukan budak kecik yang hanya tahu menangis bila tak dapat benda yang die nak. hmmmm.... come on sis.

Lots Of Love,
bibie. 

London
|| 8:55 PM

hey, Happy Birthday Zayn Malik!
Love you!

ok, berdasarkan tajuk, tujuan pertama nak ke London, memanglah dikira melancong, but, also i want to meet One Direction!!! 

insyallah, one day, tak tahu umur berapa, tahun berapa. aku akan menjejakkan kaki ke London Bridge!
London ni banyak tempat dia, aku nak pergi dia punya tempat yang paling femes. apa dia? *googlingggg 
Ha! london bridge lah. hahahha ok, insyallah. :)


Me will be here! ;D

AMIN


Merentas desa
|| 4:25 AM

hai, bismillah
siang tadi di skolah, ada merentas desa, siapa yang rajin nak berlari sakan macam apa? (bukan aku) aku bet ramai lagi yang malas macam aku. ok, maybe yang lain nk enjoy jalan2 kot. lol 

so, aku pun terpaksalah tipu sunat kat madam. xD (maaf) aku ni pengakap, tapi aku, cakap kat madam aku st john. ahahahha madam tak tahu. aku pon sebenarnya bukannya tahu nk merawat orang yang jatuh la semput apa la. -..- 

so, masa madam bagi2 tempat, doa-doa dalam hati dapat check point yang last2 atau mula2. sebab nk mula2, budak masih takde yang semput lah, jatuh lah, and so on.... so, madam bagi aku dengan dila (kakak kandung) sama tempat, dalam hati aku, oklah..... -..- 

yes, setelah berapa lama jalan kaki, sampai juga akhirnya, ok, tmpt dia dekat dengan temple. (temple tu macam warong ok, kecil je.) mula2 seram, last2 buat temple tu mcam tempat sendiri je. auntie tu tak marah pon, lol. tempat dia saaaaaangat nature dan sejuk nyaman je... ;D special ok check point 3.

so, masa cikgu naik motor cakap budak lelaki 18 dah dilepaskan, ihhh girangnya! hahahah eh eh, tak sampai 5 minit dah ada orang yang sampai dah. wow! song! (nama budak cina) ok, aku pon menjalankan tugas,  menyarungkan getah yang menandakan die dah lalu check point3. ok, lepas song... booooomm! my crsuh. :3 alaaaaaaaaaaa nmbr 4. xD tapi dia pahlwan, aku panglima. lol

ingatkan dia dtg kat aku nk amek getah tu, tapi die pergi dekat kakak aku pulak..... lolsss k, fine. lepas budak budak athlete, baru lah datang segerombolan kanak2 riang merentas desa, busy gila nk bg2 getah, ok, aku bagi kat fairuz satu, berbunga jugak hati. ni. -____- lols 

then, dah habis budak2 lelaki, budak perempuan punya turn pulak. Come on Panglima!!! aku pun menjerit dengan penuh semangat, lepastu, benganggggg hahahahha. lepas semua dah habis, leganya rasa, tak rush dah yang last2. yang klimaks macam apa. getah yang bersepah jangan cakap la, banyak gila. 

yeay akhirnya dah tamat pon check point 3.

ok, sebenarnya, bukan aku je yang tipu madam, mastura dengan yaya pon sama. hahahahah tak pe, tipu sunat. :) mintak2 tak kantoi. :D tu lah, dah buat jahat. pastu, doa tak kantoi. hahah mastura dengan yaya jaga dengan cikgu zamani, depan rumah kui fook, (salah seorang budak cina yang terhandsome dalam kelas) ha. kui fook pon terer. dia pon laju tau. mas cakap kui fook punya anjing lagi tinggi dari aku O.O

ok, masa nak balik, tunggu cikgu hantar budak form 6 dulu. maklumlah kereta kecik. hehe sementara menunggu, kami bertiga, aku, dila dan hafsah. bermain2 seperti kanak2 hilang mak. hahaha ok, 

the end. :)

First month of 2013
Saturday, January 5, 2013 || 6:35 AM

hai.
long time no see.

nak cerita sedih.

xx

masa daftar, aku dapat kelas utm. itu kelas wawasan yang teakhir diantara 4 kelas wawasan. tapi dalam sekolah aku ada 10 kelas. sad. :(  maksudnya utm yang ke 4 lah. aku dengan mastura dapat kelas utm. wani dengan yaya dapat usm. kelas ketiga. nina dapat kelas kedua. ohmy! i cant understand this. i should be in usm. yaya should be in ukm. nina should be with me. im so sad.

first day sekolah, ramai tanya masuk kelas mana. malu nk jawab, time tulis nama kat buku pon aku kosongkan column kelas. ;( so sad. tapi, life must go on. aku tak boleh give up. first exam, aku target aku nk 3 a. yang mana aku yakin boleh la. takpe. usaha tangga kejayaan. :)

aku takut nk pmr!!! aku target 6a je. ok, sejarah cikgu samilah ajar better than cikgu rihanna.  pastu cikgu geo aku cikgu aziz, well, dia ajar ngantuk gila. takpe lah, nanti balik rumah aku kena baca buku. 

*change topic*

aku minat menjahit. well talent tu datang dari mama. mama is a tailor. mama cakap kalau aku tak dapat 6a, aku kena masuk smt ert azizah. ;O takutnya nk duduk asmara. :( thats why i must study hard. my batch is the last batch for PMR. :O good luck and work hard batch '98. :D 

azam aku tahun 2013, aku nk tidur petang sikit. then, aku nk buat hw. then malam aku nk study. :D ok what?! hahahah 

*tak tahu nk cerita apa lagi*

okay, memang cita2 aku nk jadi fashion designer, nanti time tunggu spm result, tahun 2015, mama nk hantar aku amek basic jahit dekat MARA. kalau spm aku ok, aku mesti masuk UiTM amek fashion design kan? macam kakten, dia belajar jahit kat..... lupe. lepastu, praktical dan kerja kat tempat mama, then die mohon UiTM amek fashion design, huh? ok right? :D aku pon boleh lah maksudnya. *happy*

okay, bye. xoxo
dont give up. study hard, study smart. <3