One Direction

*NERDY ME!
hi, i LOVE One Direction. ESPECIALLY Niall Horan :* 15 years old. pmr candidates. :) u didnt need to follow my blog. :) but, follow my twittarrhhh! ;D
-TWITTER
-HOME!!

I really wonder how you feel on these nights so alone

Template by Elle @ satellit-e.bs.com
Banners: reviviscent
Others: (1 | 2)


“EYZZAH MARIA”
March 2010 November 2010 December 2010 January 2011 February 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 November 2011 December 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 May 2012 October 2012 December 2012 January 2013 February 2013 August 2013

Fun Fun Fun~
Sunday, January 29, 2012 || 5:18 AM

hello baby bloggie!
first, yesterday, we(AIDA,MAMA,aku,UYU,DIELA) went to JPO! :D gila best nyah. memang best gila. mula mula plan nak pergi jusco. sebab esoknya wedding kak uda kan. of course all the girls kene pakai gorgeous kan... :D pastu mama cakap pergi JPO pulak. mula mula sampai, nampak besar sangat brand yg mahal mahal tu. such as, GUESS, ESPRIT, BURBERRY, COACH.. and many more lah! xD suka suka. tempat die cantik. masok masok, pegang dinding dulu! xD *bongok. then, kitorang shopping sakan lah. tapi toilet die macam syall! tak de paip. yg ade paip toilet besar jek. -.- WHAT THE FUCK! tapi tak pe, sanggup tahan kencing. xD

kakak lah banyk beli. *die kaya kan. -.- pergi butik yg kitorang selalu pergi, PADINI, GUESS, CHARLES & KEITH <---- kakak jek yg masok. die beli bag. gile cun. :D kat padini baju cantik cantik. ingatkan nak beli baju, tapi macam baju banyak jek. so, i beli flats. :) nice ok. kat cotton on. xD BEST! VINCCI banyak gak kasut. tapi kat boutique tu banyak heels and bag jek. flats tak banyak sangat. ade pon, yg tak berkenan lah.. hehe. :D ok, end of story pasal JPO ok. :D tapi memang gila cantik ah tempat die. bag die, gorgeous nok. nak beli, tak de bajet lah. kumpul duit dulu. :P

ok nak cite sikit. masa balik dari JPO tu, pergi KFC kota ni. jumpa org gila! :O gila betol. tapi bersih. die duduk kat meja sebelah kitorang lagi. WTF! -.- mula mula kitorang buat dek jek. jap gi, die boleh nyanyi pulak. mama ketawa, uyu ketawa. then, teros kemas kemas balik. pastu, kitorang keluar, dalam bape minit, maybe 1 kot. die pon keluar jegak. WTF! vavi lah. -.- tak puas makan, dah kene balik.-.- akak KFC tu, india meja sebelah. semua ketawakan. -.-

today, wedding kak uda. dah lah balik lambat, dekat pukul 12. -.- yek lah pergi JPO mana boleh balik cepat. xD ok, bangun pagi, kene syampu. SEJUK. O.O siap siap. dekat pukul 9 bertolak. sampai masjid pukul 11 kot. i dont know. :D pergi masjd nikah. HAHA kelakar. main hembos jek. 2 kali hembos. :D ok, then pergi dewan. sanding. kak ude gorgeous gila. ade gambar nanti tunjuk k. :)

uyu? die jadik bridesmaid. :D control ayu. CEHH! eh, uyu dah stay KL sekarang. die duduk sane dengan kakak. bye uyu. we will miss you a lot dear! :'( ok, lah. yang penting, dalam 2 hari.. BEST! :D congrats kak ude. :) semoga sampai ke anak cucu. :D

photo of the day. :)
Thursday, January 26, 2012 || 5:41 AM


diela and me~ 
:D 
cool kan????
-.-

untitle. :P
Wednesday, January 25, 2012 || 9:42 PM

hai. awk tengah buat ape eh? kita tengah update blog ni ha. :D lol -.- gua dah boring tahap epe entah. gambar nak? kpop ah. boleh? gua bukan fans yang boleh mati keran kpop ok. gua biasa biasa jek. :D

sorry gambar tak jelas. :P

i love u woo young. >.<

memang die nampak tak handsome kan? aku suke die. :D

ni nickhun. :D i love u baby! *bongok!

ni chansung! :D love him. suke dengar die ketawa. *gua tengok video ok.

:D

sumber: google image. 
walaupon muke diorang tak berapa handsome lah kan..gua dah minat bro. nak buat cane? :P




School Break!
|| 12:25 AM

HEYYO!
dah lama tak update blog. -.- busy lah katekan. :P ok, sekarang dah mula cuti sekolah. cuti sempena Chinese New Year. :D tapiii,,, boring! mama abah tak plan nak pergi mana mana pon! BENCI!! >.< >.< geram geram! tapi tak pe. its ok. i dont mind. :) hmm.. 29 hari bulan ni, my cousin's wedding! :D kak uda. kahwin jugak u sekarang. :D semoga the relationship that u have build with your future husband, berkekaln hingga ke anak cucu ok? amin. :) *tak tahu ayat omputih tu betol ke tak. :D my BFF pon tak de text ke call ke. tak de pon plan nak pergi mc d ke. KFC ke. shopping memane ke. hmmphh.. hampeh semua. tapi takpe. its ok, i dont mind. :) lagi ape? ha! uyu jadik pengapit nanti. haha~ tak expect pon. :P kak ude suruh kakak, tapi kakak tak nak. tu yang kakak suruh uyu tu. :D mesti kelakar kan? tapi tak pe. ok lah tu nanti. :) ih! kaki kucing kita dah baik tau. :D yeahhh! die dah boleh main main lagi dah. ye ye! hmm... as usual lah kan. asal cuti, h/w mesti melambak. -.- malas lah. :P ish! KAK AIN yang dapat 8A tu, die dapt sbp. hmm.. :'( tak tahu pulak sbp mane. die bagi tahu. tapi lupa -.- heh eyzzah ni! BONGOK! :P alaa~ nanti sape nak tweet tweet ngan kita lagi? sape nak cite pasal ADI PUTRA lagi? :'( kak ain, semoga ceria di sana hendaknya. :') teruskan perjuangan anda sebagai pelajar yang berjaya ye! :D good luck. :) eh, twitter dah baru kan? hmm.. i like it! cantik lah. more better than before. :) ok lah. bye bye! gotta go. :D

CRAZY ONE
Monday, January 23, 2012 || 7:59 PM


gilaks! haha~ tak de keje ni.
:P

cross country~ #3
Thursday, January 19, 2012 || 12:28 AM

heyyo!
tadi merentas desa yg betol2 punye! :D saya tak dapat nombor pon. masa lari, aku dengan nina dengan ipah. :) ok, kitorang lari jugak lah. lari main main jek. tu yang sampai lambat tu. ok, yang tak percayanya ialah amir dapat nombor 8. :D congrats. :) 

ok, memang sedih. panglima nombor lapan! T_T sedih ya amat. -.- cemane ni? haihh~ -.- tapi tak pe. aku ak kesah. tu lah, semlam punye meriah aku ngan kak ain bagi semagat dekat amir. last last, kitorang yg dpt nombor last. HAHA~ tak pe tak pe. :)

tadi masa perhimpunan tu lah kan, cikgu ade cakap pasal kelab bola. nama kelab tu, Liga Inggeris. perrgghh~ kapten tak nak handsome lagi ke? -.- semua handsome. adelah dua tiga org yang tak handsome. :D *gatal. :D lepastu tadi. aku bernasib malang. T_T aku duduk atas chewing gum. 

sangat biadap orang yang dah makan chewing gum dan buang sepah sepah.aku perasan masa cikgu dah nak umumkan markah keseluruhan. -.- sengal kan? habis kene baju ngan seluar. haihhhh~ T_________T sedih mak! nasib baik mase kene tu, dah nak balik. HAHA~ :D 

by the way, aku belom cite ek aku dapat kucing baru yang sangat biadab. die kejar Ming Ming sampai kaki ming ming sakit. :'( sekarang kaki ming ming yang sebelah tu dah tak boleh gerak. so, kiranya ming ming jalan gune sebelah kaki jek.

ming ming dah tak nak makan lagi dah. die tak berak. tak kencing. die tidur jek. die makan pon sikit jek sekarang. die dah kurus. :'( sedih nya. ni semua kucing besar tu punya pasal. xp jahat lah kucing tu. tapi kucing besar tu comel. :D geram tengok muka die. kucing parsi. kitorang ambik die dekat kampong masa tu. :D ok, babai! doakan ming ming si kucingku sihat semula ye. xD :)

cross country~ #2
Tuesday, January 17, 2012 || 11:19 PM

hai! :D
semalam merentas desa! :O first, sekolah macam biasa. aku ngan yaya stay back. pastu pergi 7-E. masa jalan depan sekolah tu, aku nampak bag someone. :) so, dalam hati cakap, lah.. die stay jugak ke. -.- then dah balik dari kedai tu, nak pergi tempat aku letak bag. belom sempat sampai jek. aku dah nampak! O.O yaya ketawa. haha~ :D 


then, pergi surau. nampak jugak. die panggil. :D ok, jalan lah. so, senang cite semalam banyak jumpe die. :D then, dah mule lari, isma nampak die. isma tolak aku. haha~ bongok. -.- ok, whatsoever. :) kitorang bukan lari pon. jalan jek. keluar sekolah dalam pukul 5 kot. sampai pukul 6. haha~ :D sengal kan. masa jalan tu, jumpe anjing yang sangat gebu!

tahulah, kita islam kan tak boleh pengang. :) tapi serious geram. macam beruang tau anjing nye. :D rumahnya dah lah besar. bukan setakat besar besar biasa. gila besar. siap ade swimming pool lagi nok! -.- jellyyy~ tengah jalan jalan jumpa eifa pulok. aku, isma, iman ngan ipah jalan same same. cite lah pasal ape2 yang patot. 

belom sampai sekolah lagi, dah nampak helmi dengan aiman jalan balik. mesti die dah lama sampai sekolah kan. ish ish! terrornya. :D sampai sekolah jek. aku pergi tempat bag. jap gi nampak die dah keluar gate. tak pe tak pe.. :) then, balik. bukak facebook. tibe tibe die post. tak payah tahu lah eh. :) ok lah. babai. :)

cross country~
Monday, January 16, 2012 || 7:01 AM

hey~
FYI, ade lah tak boleh bagi tahu. hehe ape lah eyzzah ni. -.- ok, hari khamis ni merentas desa ok. yang betol2 punyelah. latihan, esok. petang k. kulit gelap. hmm..-.- nampaknya besoklah upacara menggelamkan kulit masing2 ye. :) 
ok, tadi kat sekolah ade ape ek? ah! kitorang dah semakin rapat dengan freshie tuh. ok, freshie yang lagi sorang sombong. al maklumlah um kan. -.-
then, saya dan isma ditukarkan tempat ke hadapn sekali. ah! nanti masa math mampos lah aku.
dah lah cikgu chinese. 
cakap pasal cina, chenese new year nak dekat kan? ok,
gong xi fa choi~
ok, babai~

New blog skin!
Saturday, January 14, 2012 || 11:14 PM

hey!
u see whats the different? woahhh~ sekarang memang tengah gila dengan blog skin. aku tahu ni pon dari blog kawan kawan. :D ok, hari ni nak balik kampong. :D miss them! :') ok, babai! diela nak baca novel online. biasalah korea~ -.- dalam bahasa inggeris lah tapi. dah meradang dah tu. ok babai! nanti die makan kita pulak. ahaha~

song
Thursday, January 12, 2012 || 3:31 AM

hey!
a new song!

untitle. :)
Wednesday, January 11, 2012 || 2:06 AM

hey semua.
tadi dekat sekolah ade buat mesyuarat agung. bagi koko. aku pengakap. aku panglima. aku catur tapi masok badminton. aku gaya hidup sihat. sepatutnya aku KOIR but, teacher marziana cakap lambat. dan sepatutnya aku bimbingan dan kaunseling tapi cikgu zakiah juga cakap lambat. so, aku ambil gaya hidup sihat lah. :) 

tak jumpa. :) nak jumpa lain, terjumpa lain lain. -.- haihh. ok, continue. tadi masa pengakap tak best nye! >.< memang boring. kalau boleh nak tukar pandu puteri ke. puteri islam ke. polis ke. KRS ke. tapi tak boleh. tapi yang aku pelik nape siti yuliana boleh tukar ye? haihh~ tak pe eyzzah. next year nak tukar, tukarlah. :) 

mula mula panglima. rumah sukan k. warna merah. :) lepas pengakap, dah undi jawatan jawatan tertentu, memang borinnnggggggggg~ GILA! nak tukar nak tukar! >.< ok tak pe. lepastu, kelab GHS (gaya hidup sihat) kita j-robik k. then pilih pilih jawatan semua. nama aku dipanggil. :D madam panggil nama i. NURUL IZZAH BINTI ABDUL RAHIM. AJK bagi tingkatan 2. :D suke suke. 

ok, then badminton. aku sepatutnya lah kan.. ikut dari form 1 lagi kan.. aku chess. tapi ikut member punya pasal, aku masok jugek badminton tu. padahal bukan reti main pon. >.< tak pe tak pe..belajar k. :D kalau masok chess memang reti main. chess pon ade kat rumah. boleh berlatih kan? biasa main ngan abah. haaa~ terror kan? :D 

masa badminton gilaaaaa ramai. hmm.. budak tu ape ha? yang aku tahu lah kan.. die syahbandar. tu jek yang aku tahu. haha~ masatu, aku chat ngan teacher tau. teacher suruh aku join koir sebab nanti akhir tahun ada lagi buat life soul musical show tu sebab PENGETUA suruh buat. HAHA! ok teacher no worries saya join drama k.. jadik props pon tak kesah. janji tak join koir yang menyakitkan tekak bile nyanyi. ha ha ha ha -.-

okay, seriously, CHOIR tak best. mengadap muka AH BUN, kalau salah nyanyi atau ape.. marah marah. geram gila. dalam bahasa die(cina) pulak tu. pas tu, die suruh hui min translate kan. bongok tak? but die dah habis sekolah. pastu tadi nampak die datang sekolah sebab die mengetuai kelab koir. ee~ dah habis sekolah tu gi kerja lah! >.<

ok, nak cite ape lagi ek? hmmm.... ok, ah tak de cite lagi dah. kalau cite pon, ade ke orang baca? T_T *kesat hingus, air mata segala :'( babai. 

10.1.2012
Monday, January 9, 2012 || 11:45 PM

hey!
semua tahukan tdi sekolah? ok, tdi hari yang gila best! haha~ want to know why? ok, first aku di temu duga untuk jadik librarian. haha~ TEMUDUGA! tak boleh blah. ok, first test kitorang kene buat ialah angkat meja dari floor 4 sampai library balik. library kat bawah. gila lah sape cakap tak penat. :D ok, then, this is the best part. cikgu suruh kitorang datang di setiap kelas untuk tanya dah ambil buku nilam ke belum. HAHA~ gila best. tapi malu malu lah nak masok. kalau tak de org kenal tu malu lah. tapi ade beberape kelas yang kitorang tak msok. TARIKH harini best. ade kelas yang kitorang tak masok. sebab cikgu ak suroh. kelas ..... :'( HAHA~ tapi tak pe.. ok ok jek. nanti kat sekolah boleh jumpa jugek. kan kan. :D ok, babai.

p/s: ade gembira lain. tapi tak cerita k. :)

Sunday
Sunday, January 8, 2012 || 4:51 AM

hey,
hari ahad kan? harini pergi kedai mama, biasalah ahad. kalau duduk ruamh, mesti macam macam jadik. hehe.. tadi baca blog sorang budak ni,  bapak die belikan die BlackBerry. oh sangat best. alah jeles. maybe bapak die belanja sebab result UPSR die bagos gaknye.. -.- untungnya kan budak tu? setakat kita pakai henfone murah sahaja.. kalau  jual kat kedai pon, orang kedai tu mesti tak nak. maklumlah, henfon turun temurun. but, its alright. bersyukur ape yang ada? am i right? :)

ok, esok dah mula sekolah. baju belom gosok lagi. nak tengok merlin ngan masterhef ni... episode last tu.. haha. ok, harini, mama masak lauk favorite i.. lauk kuning atau lebih di kenali sebagai lauk masak lemak cili api. sedappp~ lama tak makan lauk tu.. haha~ ok, one more thing, esok isnin right? hmm.. as usual assembly. haihh~ -.- ok, bye. 

Friday, January 6, 2012 || 2:20 AM

hye,

harni nak citer ape ek? tade cite yang perlu di ceritakan.. k, bye.. 
p/s: motif buat new post, nak tunjuk ada assalamualaikum kat atas tu.. tu jek.. :D

First day #2
Wednesday, January 4, 2012 || 3:00 AM

hey,
Assalamualaikum, Bissmillahhirrahmannirrahim..

Pada hari ini, saya tahu semua orang dah tahu. Siapa yang tak tahu, maybe they living under the rocks. Hari ini ialah hari pertama persekolahan. Masa datang sekolah tu, tengok, ramai gila murid murid atau sesuai dipanggil budak budak. :D Then, orang pertama yang saya jumpa ialah, Ayikin. Dia baru naik pagi. Dia mula mula petang. Then, dia berjaya dalam exam yang sangat susah. Dia akhirnya berjaya masok ke sesi pagi. :D CONGRATULATIONSSS~ :D 

Then, nampak budak budak form 1. HAHA junior! :D ok, teruskan. dengar ceramah ape semua,  kita pon beredar ke kelas masing masing. saya kelas 2 WUKM. dekat blok lama. dan semamangnya, saya tak suka blog itu. haisshhh -..- tadi first day sekolah dah belajar. aku dengan tak bawa bukunya. -.- ok tak pe.. kita teruskan. :) tadi dengar cikgu 'ADFGG' (bukan nama sebenar) cakap, form 2 adalah tahun sangat penting.  untuk math lah. subject lain tak tahu.

She said that nanti PMR soalan math akan di ambil dari form 2 punya chapter. aku tak tahu aku dapat score ke tak. yek lah, walaupon PMR bukan tahun ni. tahun ni aku macam boleh main main lagi.. SAPE CAKAP? aku kena struggle! aku nak kan 8A dalam pmr. tak pon, 5A pon dah teramat amat cukup bagi aku. mama cabar aku, kalau aku dapat 5A dalam pmr, atau lebih lagi bagus kan? mama tak akan hantar aku ke sekolah ERT azizah. haiihhh~ -.- asrama beb, sape nak? well, maybe ade orang nak masok asrama. maybe life die dengan family tak berapa nak ok. lebih baik masok asrama. then mama cakap kalau tak dapat 5A and above mama akan hantar aku sekolah tu. 

aku memang tak nak. sekolah tu, sekolah ERT. Ekonomi Rumah Tangga. dari situ, orang dah tahu mesti dalam sekolah tu ada kos memasak, menjahit, dan sebagainya. silap silap, kos cuci pinggan pon ada dalam tu. yek lah, skolah ERT kan? .. mama cakap kalau aku masok sekolah tu, mama nak aku ambik kos, MENJAHIT. haihh.. -.- yek lah. mak aku tukan jahit berjaya! mama cakap aku mesti ikut jejak die. kedai die nanti, aku yang take over semuanya. kak ten dah berjaya dah dalam menjahit. kak ten pernah cakap, 'bi, nampaknya kita jek lah yang ikut jejak mak kita, yek lah, sama sam anak bongsu'. 

ok, back to the topic, nak cakap sikit tentang minah ni. mulut kau! jaga sikit. kau tu perempuan. tak patut kau cakap gitu lah. tahulah senior. kau pikir kita semua senior ni, nak jadi macam cerita cerita tu semua. ha?? senior bulu junior. tah pape. aku bet. one day. kau akan kena macam kau kutuk orang! bongok punye perempuan. tak tahu jaga mulut! BONGOKNYA!


Haiihhhh -.-
Tuesday, January 3, 2012 || 12:53 AM

hey!
Assalamualaikum, Bismillahirrahmanirrahim..

"Hey!" dan, itulah dialog pertama yang saya akan cakap masa First Day Sekolah. :) seperti yang sedia maklum, esok sesi persekolahan sudah bermula. Setelah sekian lama kita bercuti, bersenang lenang di rumah sudah tiba masanya untuk kita bersekolah semula. Haihhh~ -.-

Dan saya ada rasa best. Ada juga rasa malas. Dan juga ada rasa booorriinnggg~ Seperti yang sedia maklum, tahun ni, saya dah form 2. Saya dah plan tak nak join ape ape competiton ke, performance ke.. Especially, choir. HAHA! Malas tahu nak ngadap muka budak budak Cina tu. Dan saya tahu, nanti, teacher MESTI panggil saya. Haiihhhh -.-

Dan seperti yang sedia maklum, sekolah kena bangun PAGI! Paling malas lah kan.. Kena mandi pagi wei! Dah lah sejuk. Masa cuti ni pon aku tak selalu mandi pagi DAN tak selalu mandi. :D And the last one, kena gosok baju. Memang TAIK lah kalau pergi sekolah tak gosok baju kan? Haiihhhh -.-

Dan, untunglah kakak saya dah habis sekolah.

Today. :)
Monday, January 2, 2012 || 6:33 AM

hey,
Assalamualaikum.

Harini, pagi lagi dah bangun, sebab ikut mama pergi kedai. -.- Then, bangun terus siap siap, tak mandi. Sebab mandi kat kedai mama jek. Malas nak mandi pagi pagi. *sejukkk~ >.< Ok, then hantar kak la pergi sekolah sebab die ada kerja. die tolong cikgu jual buku tulis untuk budak form 1. 

Then, saya, mama dan abah pergi sarapan dekat kedai mamak mana tah. Makan roti canai. Wooo~ Terbaikk! :D Then, sampai kedai mama, teros tidur. Kedai mama tu rumah kedai rau. Mama sewakan bilik untuk budak budak lah. Yang keja. Cari tempat tinggal tak de. So, Boleh duduk kat situ.

Ada toilet semua. :D Ok, teros tidur. HAHA! :D Then, bangun pukul 12. Mandi pukul 1. :D Then, Dila ngan uyu balik. Diorang pergi sekolah. -.- The best part, mama pelawa beli kasut sekolah. :D aku beli kasut PALLAS. ok lah tu, kan? janji ada. :') Ok, dah malam dah ni. nak tidur.:)